8886
 
De Vervoersbank is een initiatief van Buurauto en De Verkeersonderneming. Voor de uitvoering wordt samengewerkt met de Afrikaanderwijkcoöperatie.
Het doel van de Vervoersbank is om mensen die geen of moeilijk toegang tot mobiliteit hebben te laten profiteren van meer mobiliteit. Daarom is de bestaande fietsenbank nu ook voorzien van twee elektrische deelauto’s. Met deze uitbreiding kunnen bewoners van de wijk Feijenoord in Rotterdam makkelijker naar verder weggelegen locaties zoals een specialistisch ziekenhuis, familie elders in het land, strand of sollicitatiegesprek in de haven.

Het initiatief in Rotterdam Zuid wordt ondersteund vanuit Het Gemaal, de thuishaven van de Afrikaanderwijkcoöperatie.

8889
8886
Omdat wij geloven in het vergroten van zelfredzaamheid van mensen en in het nemen van verantwoordcelijkheid is de service van de fietsen en auto’s weliswaar gratis ,maar niet voor niets. Voor wat hoort wat: gebruikers moeten voor de service als vrijwilliger actief meewerken door de auto zelf schoon te houden of andere werkzaamheden voor de coöperatie te doen.
‘Participeren aan de maatschappij is moeilijk als je niet mobiel bent. Neem bijvoorbeeld iemand die op Zuid woont, een baan zoekt, maar niet naar een sollicitatiegesprek kan in de haven’’, Wie mobiel is kan naar zijn werk, vrienden en familie en naar het ziekenhuis, als dat nodig is’.
8888
8953
8886
 
‘Een grote groep Rotterdammers heeft maken met: lage inkomens en hieraan gerelateerde ‘onzichtbare’ vormen van armoede, zoals energie-, zorg- en mobiliteitsarmoede. Deze problematiek is hardnekkig, hangt nauw samen met sociale en fysieke omgeving, en heeft een direct effect op gezondheid en levensverwachting.’

 

8955

8893
 
8652
 
13452
8669
8919
8925
8922
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial