Grote uitdagingen bij projectontwikkeling

Projectontwikkeling staat onder druk. Daarnaast komen er veel nieuwe ontwikkelingen af op projectontwikkelaars. Ontwikkelingen die soms ver weg liggen van de core business. Buurauto kan als geen ander de mobiliteitsvraagstukken van bouwprojecten oplossen en deze verbinden met sociale en duurzaamheidsuitdagingen.
 

Dé expert van de mobiliteitstransitie

Sinds de oprichting van Buurauto door verkeerskundigen Johan Janse en Alex van der Woerd, nu zo’n vier jaar geleden heeft Buurauto zich ontwikkeld van ‘de elektrische auto die je deelt met buren’ tot een multifunctionele speler die weet wat er bij  gemeenten én bij bedrijven en burgers in die gemeente leeft. Door concreet aan de slag te gaan met community building in wijken en buurten heeft Buurauto een scherpe visie ontwikkeld, die draait om vier kernpijlers: mobiliteit, ruimte, energietransitie en het sociaal domein.

 

Een mobiliteitstransitie van bezit naar gebruik en van auto naar openbaar vervoer en fiets geeft de stad letterlijk lucht. Lucht om te leven en te verblijven. Lucht die het mogelijk maakt om de stad te verdichten, zonder die te verstikken. Een ongebreidelde toename van het aantal elektrische auto’s maakt het energienet instabiel. Behalve als je deze auto’s juist inzet als buurtbatterijen, waarmee het netwerk weer stabieler wordt. Elektrische deelauto’s vervullen daarbij een essentiële rol. Wanneer zij in grotere aantallen aanwezig zijn, zijn zij beschikbaar op piekmomenten als buurtbatterij. Een deelauto heeft een reserveringsagenda, zodat bekend is wanneer de auto beschikbaar is. Bij piekmomenten kun je een beloning ontvangen als je de auto laat staan. Een auto van de buurt kan er ook zijn voor ouderen en anderen die zich niet zelf kunnen verplaatsen. Met een vrijwilliger achter het stuur komen zij toch aan hun trekken. De Buurauto is dus echt een auto voor iedereen: supersociaal.

Bovendien zijn wij in staat om zowel de behoefte binnen de projecten als binnen de omgeving en bij de gemeente goed in kaart te brengen. In nieuw te ontwikkelen situaties is men geneigd om bestaande patronen los te laten en nieuwe te zoeken. In veel gevallen is dat zelfs noodzaak. Dat varieert van de plaatsing van meubels in je huis, de inrichting van je keuken, maar ook het veranderen van gewoontes. Kook je voortaan on inductie in plaats van gas, hoe ga je naar je werk? Een verandering in reispatroon en vervoermiddelen hoort hierbij. Buurauto helpt bij die transitie.

Buurauto in de tenderfase

De relevantie van Buurauto in de tenderfase is om aan de voorkant mee te denken met voorzieningen die relevant zijn voor mobiliteit en energie. Met deelmobiliteit kan een project immers met veel minder parkeerruimte toe. Een parkeergarage kan zo tot wel 75 procent kleiner.

Daarnaast wordt het thema ‘duurzaamheid’ in tenders steeds belangrijker. Buurauto vult dat niet alleen in met elektrische deelauto’s, maar laat deze auto’s ook een rol spelen in de energievoorziening. Daarnaast draagt deelmobiliteit bij aan een gemeenschappelijke identiteit. Daar waar een individu zich vaak identificeert met de auto die hij of zij rijdt, kan een bewoner van een complex met duurzame en sociale cohesie zich identificeren met de buurt. Buurauto brengt de auto en de buurt bij elkaar. Buurauto merkt dat in de tenderfase daar belangrijke punten mee zijn te verdienen.

9074

Buurauto in de uitwerkingsfase

8266
Ook in Amersfoort kan je gebruik maken van de elektrische deelauto's van Buurauto.
Wanneer de tender is gewonnen, begint het pas. Ambities worden vertaald naar concepten en deze worden omgezet in (letterlijk) concrete producten en diensten.

Buurauto is als geen ander in staat om creatief en conceptueel te denken en dat ook uit te werken in producten en diensten. Buurauto werkt samen met autodeelconcepten en kan onafhankelijk adviseren over laadoplossingen en energieopslag.

Buurauto in de implementatiefase

Wanneer de woningen zijn ontwikkeld, moeten de toekomstige gebruikers een goed beeld hebben van waar ze komen te wonen. Het is zeker in deze tijd van groot belang dat toekomstige bewoners een goed beeld krijgen van hun mobiliteitsmogelijkheden.

Buurauto helpt geïnteresseerden voor de nieuwe woningen om inzicht te krijgen in hun toekomstige mobiliteitsbehoefte en laat hen kennismaken met de mobiliteitsmogelijkheden. Tot slot helpt Buurauto ook met de eventuele overstap van een eigen (benzine/diesel) auto naar een elektrische deelauto.

Buurauto is dus dé makelaar van de mobiliteitstransitie.

8262
Een aantal blije buren bij hun Buurauto in Amersfoort. zij kozen voor: Flexibel, betaalbaar en comfortabel autorijden en dan ook nog eens milieubewust.

Voor alle ontwikkelaars, in alle fasen