MyWheels en Buurauto slaan handen ineen

Autodeelplatformen MyWheels en Buurauto gaan een partnership aan waarbij de elektrische auto’s en leden van Buurauto bij MyWheels worden ondergebracht. Met deze toevoeging is 25% van de 325 auto’s van MyWheels elektrisch. MyWheels en Buurauto zullen samenwerken onder andere op het gebied van projectontwikkeling waarbij (elektrische) deelauto’s gewenst zijn. Buurauto gaat zich richten op focussen op het uitbreiden van de deelmarkt voor particulieren i.c.m. bedrijven, relaties met gemeentes  advies aan projectontwikkelaars en woningbouwcorporaties en sociale initiatieven.

MyWheels en Buurauto delen groene idealen en streven beide een zo laag mogelijk autobezit in Nederland na. Buurauto, destijds begonnen vanuit de wens alleen elektrische deelauto’s in te zetten, zag bij MyWheels recent de beweging naar elektrisch autodelen wat mede de aanzet gaf tot deze  samenwerking.

Alex van der Woerd, directeur bij Buurauto: “MyWheels en Buurauto passen qua DNA heel goed bij elkaar. Beide zijn ontstaan vanuit een duurzaamheidsideaal. De omvang en ervaring van MyWheels zorgen ervoor dat onze leden meer auto’s tot hun beschikking hebben en komen terecht in een geoliede machine. Wij dragen onze leden met een gerust hart over aan MyWheels. Buurauto kan zich vol overgave richten op de integratie van mobiliteit, energie en maatschappelijk projecten”. De eerste auto’s en leden worden overgezet rond 18 december a.s. in Amersfoort en Den Haag. Andere steden volgen begin 2020. Uiterlijk 1 april 2020 is de totale migratie afgerond.

Karina Tiekstra, algemeen directeur van MyWheels: “Als platform met 26 jaar ervaring in autodelen hebben wij een grote community en veel aanbod. Nu we ook ons wagenpark vergroenen is de combinatie met Buurauto een logische keuze. We zijn ontzettend blij met de Buurauto community en dat onze leden nu nog meer elektrische auto’s tot hun beschikking hebben.”

Over MyWheels

MyWheels is gestart in 1993 en gevestigd in Amsterdam. MyWheels wil met autodelen het aantal auto’s in Nederland terugdringen van acht naar één miljoen in 2030. Hiermee willen wij bijdragen aan een lagere CO2-uitstoot. Onze 325 deelauto’s open je met je smartphone en/of chipkaart.

Over Buurauto

Buurauto is de elektrische auto die je deelt met buren of je buurt en in toenemende mate ook met bedrijven en op bedrijventerreinen. Daarnaast helpt Buurauto gemeenten met de energietransitie en het verduurzamen van wijken. Ook sociale projecten (o.a. Buurautoplus en de Vervoersbank) blijft een speerpunt.

4 comments on “MyWheels en Buurauto slaan handen ineen

ik wil beide bedrijven feliciteren met dit mooie initiatief, ze overstijgen zichzelf. Ik Blijf geinteresseerd in het vervolg. Succes !

Hele goede zet. Als My wheels rijder van de (benzine) auto in mijn buurt heb ik al wel een paar keer overwogen om me ook bij buurauto aan te sluiten. vanwege het feit dat die autos wel elektrisch zijn. maar die nu beschikbare autos staan simpelweg te ver van mijn woning. met het samengaan van de twee aanbieders hoef ik niet meer te kiezen. straks eindelijk deelauto rijden zoals ik het eigenlijk wil: incidenteel, zonder overleg met anderen, elektrisch rijden en parkeren vlak bij in mijn eigen buurt. ideaal!

Prima ontwikkelingen, lijkt mij. Zojuist heb ik de rekeningen voor een marterschade en voor de ANWB/Wegenwacht betaald, terwijl ik tegenwoordig nauwelijks nog gebruik maak van mijn auto… Dan zijn dit soort (Deel-)alternatieven dus meteen heel erg aantrekkelijk geworden. Ik Heb wel een trekhaak nodig voor een fietsendrager en een karretje zodat ik af en toe wel een paar fietsen en wat spullen kan vervoeren. Vraag:Wat zijn de mogelijkheden?

    Alex van der Woerd Post author

    Beste Theo,

    Er zijn op dit moment geen mogelijkheden voor een trekhaak, achter elektrische auto’s mag geen karretje worden getrokken. Voor een trekhaak zou je te rade moeten gaan bij de klassieke autoverhuurders. Als wij meer van dit soort vragen krijgen, kunnen we wellicht een interessante deal sluiten met een autoverhuurder. We houden je op de hoogte.

    Met vriendelijke groet,

    Buurauto

Comments are closed