In het gebied rondom het Station Leiden Centraal en de Schipholweg is een transformatie gaande. Het gebied waar dagelijks  70.000 mensen gebruik van maken wordt veranderd in de Duurzaamste kilometer van Nederland.

Door samen te werken in de ‘coalitie van ambitie’ wordt de verduurzaming van de gebiedsontwikkeling van het Stationsgebied en de Schipholweg versneld. Maar liefst 29 partijen zetten hun handtekening onder een Green Deal en starten met 7 kansrijke business cases. En Buurauto is erbij.

Waarom?

De tijd is aangebroken om van dit gebied in hoog tempo een plek te maken waar duurzaam denken en duurzaam doen de praktijk zijn. We doen dit door samen een start te maken met de allerbeste plannen. Groot en klein. We willen een community zijn van bedrijven, organisaties, burgers en overheden die zich als pioniers inzetten om profijt te hebben van duurzaamheid en samenwerking.

Buurauto plaatst samen met de RABO Bank aan de achterkant van het pand aan de Schipholweg 9 twee elektrische deelauto’s. Deze kunnen worden gebruikt door medewerkers van de RABO Bank, andere bedrijven in het gebied, ambtenaren van de gemeente Leiden én door bewoners in de achterliggende wijken. Samen zorgen we zo voor duurzame mobiliteit en minder auto’s op straat.

Door dit slimme auto-deelconcept kunnen de betrokken organisaties besparen op kosten voor zakelijke autogebruik. Men hoeft immers niet meer zelf een auto aan te schaffen of te leasen en de administratie regelt Buurauto.

 

 

8003

  • Minder of geen poolauto’s in eigen beheer nodig!
  • Medewerkers kunnen met de fiets of het OV naar het werk komen. Buurauto staat klaar voor alle zakelijke ritten.
  • Kostenbesparend! Je betaalt alleen wanneer je de auto gebruikt.
  • Geen noemenswaardige administratie.
  • Extra! Werknemers kunnen de poolauto ook in privétijd gebruiken, zonder extra administratie of risico voor de werkgever.