‘Elektrisch vervoer stimuleren we door het plaatsen van extra laadpalen op aanvraag van inwoners. Aanvullend gaan we laadpalen plaatsen bij gemeentelijke voorzieningen waar veel mensen komen, zoals sportparken en sport hallen. Indien nodig passen we ook het parkeervergunningenbeleid aan. Elektrisch vervoer is belangrijk vanuit duurzaamheidsdoelen en voor het verbeteren van de luchtkwaliteit’

Aan de slag voor een buurtgericht, duurzaam, veilig en levendig Hilversum. Coalitieakkoord 2018-2022

In samenwerking met HET, Hilversumse EnergieTransitie, introduceren we in het voorjaar van 2018 Buurauto in Hilversum. Dit gebeurt onder het motto HET rijdt op Zon.

We werken met elkaar een bijzonder model uit, waarbij HET het voortouw neemt.

HET vormt de buurt-groepen deelnemers, en exploiteert ook een centrale elektrische auto voor bewoners die wel elektrisch willen rijden maar die in een buurt wonen waar de HET-Buurauto’s nog niet staan. Buurauto faciliteert HET en samen – en met u – maken we er een succes van.

Op onderstaande kaart houden we bij hoeveel Hilversummers zich al bij ons melden met interesse voor Buurauto.

 

Ik wil mijn buren enthousiast maken voor Buurauto. Stuur mij hetInformatiepakket

De oplossing van Buurauto

Buurauto maakt elektrisch rijden voor particulieren betaalbaar. Door de auto samen met mensen uit je buurt, die je kent, te delen, deel je de kosten, ervaringen en nog veel meer. Leuk voor jezelf en goed voor je buurt!

01 Delen met je buren
Delen met je buren raakt steeds meer ingeburgerd. Delen is handig voor dingen die je weinig gebruikt of duur zijn. Dit geldt zeker voor elektrische auto’s. Daarom biedt Buurauto een elektrische auto aan die je deelt met huishoudens bij jou in de buurt. Een auto die je reserveert, opent en afrekent met je smartphone. Wel het gemak, niet de lasten van een ‘eigen’ auto.
02. Goed voor het milieu
Veel consumenten zijn actief met een milieuvriendelijke woning of hanteren een duurzame levensstijl. Betaalbaar milieuvriendelijk autorijden was tot voor kort niet mogelijk. Buurauto brengt daar verandering in. Bij Buurauto rijd je samen met je buren mileuvriendelijk zonder allerlei financiële risico’s. En spelenderwijs ontdek je samen het echte nieuwe rijden.
03. Scheelt geld en ruimte
Het delen van een auto is niet alleen milieubewust, maar ook nog eens voordelig. En het scheelt ook nog eens parkeerruimte, want een auto staat gemiddeld 23 uur per dag stil. In de praktijk blijkt dat auto-delers sneller nadenken over een alternatief dan mensen die beschikken over een eigen auto: driedubbele winst.

Stel je vraag.

We kunnen het ons voorstellen dat je nog vragen hebt, en die eerst beantwoord wilt hebben voordat je je opgeeft. Via onderstaand formulier kun je ze stellen.

Deel het met je vrienden