‘Als mooie stad in het groen willen we daarnaast CO2- uitstoot, overlast en hinder zo veel mogelijk terugdringen. Mobiliteit heeft daarom ook een sterke link met onze ambitie ‘Duurzaam Breda’. We pesten de auto niet maar gaan iedereen verleiden tot het maken van duurzame keuzes.’

Lef en liefde. Bestuursakkoord 2018-2022

Breda draagt elektrisch autodelen een warm hart toe. Om even aan te geven hoeveel: Buurauto heeft met steun van de gemeente Breda in 2017 een uniek probeeraanbod ontwikkeld en vanaf komend najaar worden, gefaseerd 28 laadpleintjes ontwikkeld en gebouwd. In Breda rijden al vier buurauto’s rond. Je vind ze ten oosten van het centrum, in Zandberg/Sportpark, Bavel en Belcrum en Prinsenbeek. Binnenkort ook in andere wijken.
 
In bijna de gehele stad en in dorpen er omheen.

In verschillende wijken van Breda en de dorpen Bavel en Prinsenbeek is er belangstelling voor Buurauto. Wil je ook een Buurauto in jouw wijk of dorp? Neem contact op met jouw buren en meld je aan!

Zij gingen u voor

Buurauto’s (groene blaadjes), deelnemers (blauwe huisjes) en geïnteresseerden (rode hartjes) in Breda.

Ik wil mijn buren enthousiast maken voor Buurauto. Stuur mij hetInformatiepakket

De oplossing van Buurauto

Buurauto maakt elektrisch rijden voor particulieren betaalbaar. Door de auto samen met mensen uit je buurt, die je kent, te delen, deel je de kosten, ervaringen en nog veel meer. Leuk voor jezelf en goed voor je buurt!

01 Delen met je buren
Delen met je buren raakt steeds meer ingeburgerd. Delen is handig voor dingen die je weinig gebruikt of duur zijn. Dit geldt zeker voor elektrische auto’s. Daarom biedt Buurauto een elektrische auto aan die je deelt met huishoudens bij jou in de buurt. Een auto die je reserveert, opent en afrekent met je smartphone. Wel het gemak, niet de lasten van een ‘eigen’ auto.
02. Goed voor het milieu
Veel consumenten zijn actief met een milieuvriendelijke woning of hanteren een duurzame levensstijl. Betaalbaar milieuvriendelijk autorijden was tot voor kort niet mogelijk. Buurauto brengt daar verandering in. Bij Buurauto rijd je samen met je buren mileuvriendelijk zonder allerlei financiële risico’s. En spelenderwijs ontdek je samen het echte nieuwe rijden.
03. Scheelt geld en ruimte
Het delen van een auto is niet alleen milieubewust, maar ook nog eens voordelig. En het scheelt ook nog eens parkeerruimte, want een auto staat gemiddeld 23 uur per dag stil. In de praktijk blijkt dat auto-delers sneller nadenken over een alternatief dan mensen die beschikken over een eigen auto: driedubbele winst.
Buurauto bij de FutureDome in Breda

Stel je vraag.

We kunnen het ons voorstellen dat je nog vragen hebt, en die eerst beantwoord wilt hebben voordat je je opgeeft. Via onderstaand formulier kun je ze stellen.

Deel het met je vrienden