“De auto blijft een belangrijk vervoermiddel. Autobezit wordt echter 3.1 Mobiliteit. In 2030 minder belangrijk. Mensen gaan de auto steeds meer zien als gebruiksvoorwerp en vinden het minder belangrijk dat ze zelf een auto voor de deur hebben staan. Het succes van de deelauto’s is daar een voorbeeld van.”

Verkeer- en vervoerplan Amersfoort – Visie op verkeer en vervoer tot 2030

Amersfoort is een vooruitstrevende stad als het gaat om duurzaamheid. Wie kent niet een van de eerste échte duurzame wijken in Nederland. Ook heeft de gemeente de Green Deal getekend. Uit het onderzoek blijkt dat Amersfoort in de koploper groep behoort bij inkoop van elektriciteit, aanbod van laadpalen voor elektrische auto’s en de ambitie om in 2030 CO2-neutraal te zijn. 

Vermeer- en Leusderkwartier

Ook Amersfoort ontkomt niet aan betaald parkeren. Dit najaar zal het ingevoers gaan worden in het Vermeerkwartier. Misschien een extra reden om elektrische autodelen te overwegen. In eerste instantie misschien voor de tweede auto.

Dit voorjaar is door de vereniging “Duurzaam Amersfoort-Zuid” de interesse gepeild voor het delen van (elektrische) auto’s. Op basis huervan Buurauto inmiddels samen met bewoners gestart elektrisch autodelen.

Nieuwland

Nieuwland is 20 jaar geleden gebouwd als duurzame wijk. Het begrip “duurzaamheid” in Nieuwland wordt nieuw leven ingeblazen. Tijd voor Buurauto dus. De Buurauto wordt geïntroduceerd in samenwerking met “Samen maken wij Nieuwland”.

Overige wijken

Ook in de andere wijken is Buurauto inmiddels actief. Kijk op het kaartje of Buurauto ook in jouw buurt actief is.

Buurauto’s (groene buurauto logo’s), deelnemers (blauwe huisjes) en geïnteresseerden (rode hartjes) in Amersfoort.

Ik wil mijn buren enthousiast maken voor Buurauto. Stuur mij hetInformatiepakket

De oplossing van Buurauto...

Buurauto maakt elektrisch rijden voor particulieren betaalbaar. Door de auto samen met mensen uit je buurt, die je kent, te delen, deel je de kosten, ervaringen en nog veel meer. Leuk voor jezelf en goed voor je buurt!

01 Delen met je buren
Delen met je buren raakt steeds meer ingeburgerd. Delen is handig voor dingen die je weinig gebruikt of duur zijn. Dit geldt zeker voor elektrische auto’s. Daarom biedt Buurauto een elektrische auto aan die je deelt met huishoudens bij jou in de buurt. Een auto die je reserveert, opent en afrekent met je smartphone. Wel het gemak, niet de lasten van een ‘eigen’ auto.
02. Goed voor het milieu
Veel consumenten zijn actief met een milieuvriendelijke woning of hanteren een duurzame levensstijl. Betaalbaar milieuvriendelijk autorijden was tot voor kort niet mogelijk. Buurauto brengt daar verandering in. Bij Buurauto rijd je samen met je buren mileuvriendelijk zonder allerlei financiële risico’s. En spelenderwijs ontdek je samen het echte nieuwe rijden.
03. Scheelt geld en ruimte
Het delen van een auto is niet alleen milieubewust, maar ook nog eens voordelig. En het scheelt ook nog eens parkeerruimte, want een auto staat gemiddeld 23 uur per dag stil. In de praktijk blijkt dat auto-delers sneller nadenken over een alternatief dan mensen die beschikken over een eigen auto: driedubbele winst.
Gelukkige buren bij hun Buurauto

Stel je vraag.

We kunnen het ons voorstellen dat je nog vragen hebt, en die eerst beantwoord wilt hebben voordat je je opgeeft. Via onderstaand formulier kun je ze stellen.

Deel het met je vrienden