Wat je nodig hebt, is genoeg geïnteresseerden in jouw omgeving die samen met jou een Buurauto willen rijden. Nu ook in Castricum!

In deze steden vind je Buurauto's...

En we hebben plannen voor nog veel méér plaatsen!

Amersfoort

Amersfoort | Amersfoort is een vooruitstrevende stad als het gaat om duurzaamheid. Wie kent niet een van de eerste échte duurzame wijken in Nederland. Ook heeft de gemeente de Green Deal getekend. Uit het onderzoek blijkt dat Amersfoort in de koplopersgroep behoort bij inkoop van elektriciteit, aanbod van laadpalen voor elektrische auto’s en de ambitie om in 2030 CO2-neutraal te zijn.

Amsterdam

Amsterdam | In Amsterdam kun je als fan van autodelen veel kanten op: Car2Go, Ioniq Carsharing, Green Wheels en nog veel meer. Dit zijn echter -bijna- allemaal free floating concepten (je pakt de auto op waar’iíe staat en zet ‘m neer waar je naar toe gaat).

Breda

Breda | Breda draagt elektrisch autodelen een warm hart toe. Om even aan te geven hoeveel: Buurauto heeft met steun van de gemeente Breda in 2017 een uniek probeeraanbod ontwikkeld en vanaf komend najaar worden, gefaseerd 28 laadpleintjes ontwikkeld en gebouwd.

In Breda rijden al vier buurauto’s rond. Je vind ze ten oosten van het centrum, in Zandberg/Sportpark, Bavel en Belcrum en Prinsenbeek. Binnenkort ook in andere wijken.

Castricum

Castricum| De energiecoöperatie CALorie heeft het initiatief genomen om de elektrische Buurauto te introduceren. Na een haalbaarheidsonderzoek bleek er ruimte voor drie deelauto’s voor de leden van de coöperatie. De gemeente Castricum werkt mee om voor alle auto’s een eigen parkeerplaats bij een laadpaal te maken.

Den Haag

Den Haag | Steeds meer Hagenezen en Hagenaars zijn actief met duurzaamheid en milieu. Thema’s als zonnepanelen en postcoderoosprojecten zijn bekende thema’s. Buurauto ondersteunt dat graag en helpt graag een handje met het beschikbaar stellen van elektrische deelauto’s, die op een slimme en sociale manier worden gedeeld. En het mooie is, de gemeente Den Haag werkt en denkt actief mee. Dit resulteert erin dat er in Den Haag regelmatig interessante probeeracties zijn.

Eindhoven

Eindhoven | Eindhoven is de stad van innovatie. Naast de high tech campus zijn er veel innovatieve bedrijven in de stad en wonen en werken veel jongeren. Buurauto wil mobiliteit graag socialer maken en verduurzamen, ook in Eindhoven. Na een eerste, enthousiaste vraag van een groep buurtbewoners bleek er animo voor Buurauto in Eindhoven, in het bijzonder in de wijk Meerhoven.

Hilversum

Hilversum | Er rijden in Hilversum in samenwerking met HET, Hilversumse EnergieTransitie, inmiddels twee Buurauto’s rond. Dit gebeurt onder het motto HET rijdt op Zon. We werken met elkaar een bijzonder model uit, waarbij HET, het voorttouw neemt.

Rotterdam

Rotterdam | Vlak voor de Kerst van 2016 kwam de eerste Buurauto in Rotterdam. Inmiddels rijden er alweer drie en het aantal deelnemers breidt alleen nog steeds uit. Bewoners van Blijdorp, Delfshaven en Oude Noorden kunnen na aanmelding direct rijden. Ook bewoners van Bergpolder en omgeving (o.a. Liskwartier, Crooswijk, Agniesebuurt en Provenierswijk) kunnen zich vanaf heden aanmelden.