Iedereendoetwat

Klimaatcampagne Iedereendoetwat. Samen doe je meer.

9 september jl. is de campagne “Iedereen doet WAT” gestart. Deze campagne laat zien dat iedere Nederlander WAT voor het klimaat kan doen, vandaag al, met grote of kleine stappen! Het is namelijk niet de vraag óf je iets voor het klimaat kan doen, maar wát je kunt doen. “Iedereen doet WAT” maakt het concreet: neem bijvoorbeeld een keertje de trein naar je werk of de elektrische deelauto, bespaar energie met radiatorfolie, of koop bewust je eten in, zodat je minder verspilt. Of maak een volgende stap met het energiezuinig maken van je huis, door de vloer of muren te isoleren of zonnepanelen te nemen.

We staan voor een enorme transitie in Nederland en moeten we ons aanpassen. De manier waarop wij ons vervoeren, onze huizen verwarmen en ons geld verdienen zal moeten verduurzamen. Iedereen doet WAT is een meerjarige publiekscampagne, met als doel Nederlanders mee te nemen in de energietransitie. Naast informatie geeft Iedereen doet WAT vooral veel concrete tips over hoe iedereen zijn of haar persoonlijke leven duurzamer kan maken. Soms is het groot, soms klein, soms veel, soms weinig, soms goedkoop en soms wat duurder. Maar wél altijd WAT.

Als onderdeel van de campagne “Iedereen doet WAT” starten rijksoverheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties een samenwerking. Partijen buiten de rijksoverheid zijn namelijk vaak beter in staat producten en diensten te ontwikkelen die de consument helpen om duurzame stappen te zetten. Ook Buurauto is partner geworden van de campagne “Iedereen doet WAT” en gaat helpen om Nederlanders precies dát duurzame steuntje in de rug te geven.

We doen dat met een speciale, aantrekkelijk probeeractie. Kijk op www.buurauto.nl/iedereendoetwat


Alex van der Woerd en Bas Verdoorn tijdens de aftrap van de campagne.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial