Een elektrische auto delen is eigenlijk heel vanzelfsprekend. Dat we daar niet eerder op gekomen zijn.

Buurauto is in 2016 gestart met het delen van volledig elektrische auto’s aan particulieren. Sinds de introductie van de (semi-)elektrische auto in Nederland hebben deze vooral hun weg gevonden naar de zakelijke markt. Dat komt door de manier van fiscale stimulering. Op de tweedehands markt en markt voor kleine auto’s zijn volledig elektrische auto’s met een acceptabele prestatie nog maar mondjesmaat beschikbaar. Door een elektrische auto te delen, wordt elektrisch rijden en bijdragen aan een schoner milieu voor particulieren ook mogelijk.

Wat doe je als je een visie hebt op het delen van elektrische auto’s, maar de huidige aanbieders dat nog niet zien zitten? Precies, je begint er zelf aan. Na een half jaar lukt het de oprichters Johan en Alex om voor de eerste auto’s deelnemers te interesseren. En natuurlijk gebruikten ze de auto ook zelf.

In plaats van er alleen maar over praten, kun je het beter gewoon proberen.

Na verloop van tijd nam het gebruik toe, en in 2018 kwam er een whitelabel-app met 24-7 helpdesk. Buurauto kon steeds beter haar eigen gezicht op straat laten zien en met een nieuwe investeerder werd dat op steeds meer plaatsen zichtbaar.

Ondertussen bleven de kwaliteiten van Johan en Alex op het gebied van projectmanagement en advies niet onopgemerkt. Regelmatig werden de mensen van Buurauto gevraagd om op projecten en in gemeenten te adviseren. Het netwerk van Buurauto groeide snel.  Sinds 2018 worden de mensen van Buurauto steeds vaker gevraagd voor advies en projecten. De kennis en inbreng wordt zeer gewaardeerd. Daarmee verschoof het profiel van Buurauto van autodeelplatform naar advies, visie en projectmanagement.

Buurauto kreeg eind 2019 de kans om de hele operatie van autodelen onder te brengen bij MyWheels, met al meer dan 25 jaar ervaring met autodelen. Zo konden de mensen van Buurauto zich volledig richten op waar zij vandaan komen en waar zij goed in zijn: consultancy en projectmanagement. Maar bij Buurauto is er nooit advies zonder een concrete uitwerking. Buurauto werkt voor de concrete uitwerking samen met diverse exploitanten van deelauto’s.

Bij het beste advies zit ook de concrete oplossing.

Bij Buurauto kun je vanaf nu terecht voor het juiste advies over duurzame en slimme mobiliteit. De uitvoering daarvan doen we niet meer zelf, nu de gevestigde partijen ook hebben laten zien elektrisch autodelen goed te faciliteren.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial