Dieselauto einde levensduur?

Het einde van het dieseltijdperk lijkt nabij. Milieuzones die worden ingesteld hebben grote gevolgen voor oudere diesels, zeker als die niet zijn voorzien van een roetfilter. Veel autofabrikanten hebben aangekondigd te stoppen met het ontwikkelen van nieuwe dieselmotoren, of passen ze in nieuwe modellen niet meer toe.

Dieselfans zijn dus steeds meer aangewezen op de occasionmarkt. Volgens Automotive Management worden tweedehands dieselauto’s steeds goedkoper en tweedehands benzineauto’s steeds duurder. Daaruit kun je concluderen dat tweedehands dieselauto’s steeds minder in trek zijn. Een BMW-dealer ziet dit blijkbaar al aankomen en probeert op LinkedIn op een creatieve manier bijgaande BMW 730Ld High Executive aan de man te brengen. De auto zegt al drie weken elke dag “goedemorgen” en in twee dagen tijd is dit bericht al meer dan 125 keer interessant gevonden en hebben al meer dan 60 mensen dit “professioneel” van commentaar voorzien, maar een serieuze koper meldt zich niet.

Het lijkt er inderdaad op dat de interesse voor diesels dus steeds meer afneemt. En terecht, want ook BMW heeft al hele mooie elektrische auto’s in het gamma die een fractie van deze dikke dieselbak kosten en veel meer echte “Freude am Fahren” opleveren. Bij Buurauto helpen we deze dealer graag om met elektrische BMW’s Nederland te veroveren. Hoe? Door ze aan te bieden als deelauto, zodat heel veel mensen kunnen ervaren hoe lekker rijden in een BMW wel niet is. En misschien wil hij die Buurauto-klanten dan ook wel een keer deze High Executive meegeven voor de bruiloft van je beste vriend, of het gala op de school van je jongste dochter.

Wel een paar kleine waarschuwingen voor geïnteresseerden in deze 730Ld High Executive. Hij zou over een paar jaar wel eens onverkoopbaar kunnen zijn. Dan zit je hier misschien wel tot 2030 aan vast, als iedereen in je straat al lang en breed overgestapt is op elektra of waterstof. Dan blijft als optie over om de auto om te bouwen naar elektrisch of waterstof. Dat zou wel de echte I-Pace killer zijn!