‘Er ontstaan vanuit marktpartijen en burgers steeds meer initiatieven om de mobiliteit slimmer en schoner te organiseren. Denk aan de komst van Uber, zelfrijdende auto’s en initiatieven voor leefstraten en deelauto’s.’

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda

Steeds meer Hagenezen en Hagenaars zijn actief met duurzaamheid en milieu. Thema’s als zonnepanelen en postcoderoosprojecten zijn bekende thema’s. Buurauto ondersteunt dat graag en helpt graag een handje met het beschikbaar stellen van elektrische deelauto’s, die op een slimme en sociale manier worden gedeeld. En het mooie is, de gemeente Den Haag werkt en denkt actief mee.

Er staan inmiddels Buurauto’s in  Regentessekwartier, Valkenboskwartier, Bomenbuurt, Bloemenbuurt-Oost ,Bezuidenhout, Benoordenhout, Archipel en Zeeheldenkwartier.

Valkenboskwartier

Ook in het Valkenboskwartier staat een Buurauto, vlakbij het Valkenbosplein. Als de auto bezet is, kan de auto uit het Regentessekwartier kan worden gereserveerd.

Regentessekwartier

Sinds 2016 delen enkele enthousiastelingen uit het Regentessekwartier samen twee elektrische auto’s. Ook is er inmiddels een vaste parkeerplek voor Buurauto aan het Regentesseplein

Groene Regentes

Bloemenbuurt-Oost

Vanuit de Bloemenbuurt-Oost zijn er nog maar weinig aanmeldingen. Toch is dit een buurt met een hoge parkeerdruk. Wanneer er een auto komt in de Bloemenbuurt-Oost, kan deze worden gedeeld met de Bomenbuurt, zodat je niet misgrijpt.

Vruchtenbuurt

In de Vruchtenbuurt is enthousiasme voor de introductie van elektrische deelauto’s van Buurauto. In de komende maanden gaan we met de buurtvereniging en De Groene Mient aan de slag om elektrisch autodelen ook in de Vruchtenbuurt mogelijk te maken.

Bomenbuurt

Vanuit de Haagse bomenbuurt hebben zich al diverse enthousiaste buurtbewoners gemeld bij Buurauto. Binnen enkele maanden denken wij ook daar een elektrische deelauto plaatsen. Dit hangt af van voldoende daadwerkelijke deelnemers.

Bezuidenhout

In Bezuidenhout staat inmiddels een auto en er komt snel een tweede bij. Er zijn veel bewoners die Buurauto inmiddels willen proberen. Er komt een vaste laadpaal en er loopt een mooi introductie aanbod van de gemeente. Tijd om ook hier in te stappen.

Zij zijn al enthousiast

Er zijn meerdere mensen geïnteresseerd in Buurauto (rode hartjes). De grijze gebieden zijn door de gemeente aangewezen, waar autodelen kan worden gestimuleerd.

Ik wil mijn buren enthousiast maken voor Buurauto. Stuur mij hetInformatiepakket

De oplossing van Buurauto

Buurauto maakt elektrisch rijden voor particulieren betaalbaar. Door de auto samen met mensen uit je buurt, die je kent, te delen, deel je de kosten, ervaringen en nog veel meer. Leuk voor jezelf en goed voor je buurt!

01 Delen met je buren
Delen met je buren raakt steeds meer ingeburgerd. Delen is handig voor dingen die je weinig gebruikt of duur zijn. Dit geldt zeker voor elektrische auto’s. Daarom biedt Buurauto een elektrische auto aan die je deelt met huishoudens bij jou in de buurt. Een auto die je reserveert, opent en afrekent met je smartphone. Wel het gemak, niet de lasten van een ‘eigen’ auto.
02. Goed voor het milieu
Veel consumenten zijn actief met een milieuvriendelijke woning of hanteren een duurzame levensstijl. Betaalbaar milieuvriendelijk autorijden was tot voor kort niet mogelijk. Buurauto brengt daar verandering in. Bij Buurauto rijd je samen met je buren mileuvriendelijk zonder allerlei financiële risico’s. En spelenderwijs ontdek je samen het echte nieuwe rijden.
03. Scheelt geld en ruimte
Het delen van een auto is niet alleen milieubewust, maar ook nog eens voordelig. En het scheelt ook nog eens parkeerruimte, want een auto staat gemiddeld 23 uur per dag stil. In de praktijk blijkt dat auto-delers sneller nadenken over een alternatief dan mensen die beschikken over een eigen auto: driedubbele winst.

Stel je vraag.

We kunnen het ons voorstellen dat je nog vragen hebt, en die eerst beantwoord wilt hebben voordat je je opgeeft. Via onderstaand formulier kun je ze stellen.

Deel het met je vrienden