DeeldeZon in Venlo als lokaal initiatief winnaar Autodeelaward 2019

Het project DeeldeZon in Venlo heeft de Autodeel Award 2019 geworden voor locale initaitieven. Zoals bekend is Buurauto de vaste partner voor de elektrische deelauto’s binnen de projecten van DeeldeZon.

Venlo is de eerste stad die meedoet aan het project DeeldeZon. De Buurauto’s werken hier inmiddels als wijkaccu’s voor opslag van lokaal opgewekte zonne-energie. Ze leveren dit als duurzame bron terug aan de gebouwde omgeving en realiseren zo een V2G-energiesysteem op wijkniveau. DeeldeZon en Buurauto zorgen voor een positieve bijdrage aan het klimaat en nemen óók maatschappelijk verantwoordelijkheid. Elektrische deelauto’s zorgen er namelijk voor dat duurzaam vervoer beschikbaar komt voor alle lagen van de samenleving. Door kennis en ambitie met elkaar te delen, zijn we zo in staat om met inwoners van de gemeente Venlo te bouwen aan energie-neutrale wijken. We hebben de ambitie om dat in heel Nederland (en België) te gaan doen.

Alex van der Woerd namens Buurauto: ‘Het winnen van de award is de bevestiging dat we samen met onze partners een goede bijdrage leveren aan de energietransitie én aan duurzame en sociale wijken.’

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial