Op 3 november 2018 zijn drie Buurauto’s geïntroduceerd. Energiecoöperatie CALorie maakt de introductie van Buurauto in Castricum mogelijk. Leden van CALorie delen een Nissan Leaf van 30 KW en een Nissan Leaf van 40 KW, in twee groepjes van vijf of zes personen. Zij beheren op basis van een abonnement samen de auto’s en maken onderling afspraken. Een derde elektrische deelauto, een elektrische Peugeot Partner Tepee, kan door leden van CALorie zonder abonnement gebruikt worden tegen een iets hoger tarief. Handig bijvoorbeeld voor als je grote spullen moet vervoeren, maar er kunnen ook gewoon met vijf personen comfortabel mee reizen.

Wil je gebruik maken van dit aanbod en ben je nog geen lid van CALorie? Dan wordt gelijk je lidmaatschap van CALorie geregeld. Meer weten over CALorie?

Ga naar de website van CALorie

Velden gemarkeerd met * zijn verplichte invulvelden.
Ik meld mij aan bij Buurauto en ontvang graag het aanmeldformulier

Op onderstaande kaart houden we bij hoeveel inwoners van Castricum geïnteresseerd zijn in Buurauto.

 

Ik wil mijn buren enthousiast maken voor Buurauto. Stuur mij hetInformatiepakket

De oplossing van Buurauto

Buurauto maakt elektrisch rijden voor particulieren betaalbaar. Door de auto samen met mensen uit je buurt, die je kent, te delen, deel je de kosten, ervaringen en nog veel meer. Leuk voor jezelf en goed voor je buurt!

01 Delen met je buren
Delen met je buren raakt steeds meer ingeburgerd. Delen is handig voor dingen die je weinig gebruikt of duur zijn. Dit geldt zeker voor elektrische auto’s. Daarom biedt Buurauto een elektrische auto aan die je deelt met huishoudens bij jou in de buurt. Een auto die je reserveert, opent en afrekent met je smartphone. Wel het gemak, niet de lasten van een ‘eigen’ auto.
02. Goed voor het milieu
Veel consumenten zijn actief met een milieuvriendelijke woning of hanteren een duurzame levensstijl. Betaalbaar milieuvriendelijk autorijden was tot voor kort niet mogelijk. Buurauto brengt daar verandering in. Bij Buurauto rijd je samen met je buren mileuvriendelijk zonder allerlei financiële risico’s. En spelenderwijs ontdek je samen het echte nieuwe rijden.
03. Scheelt geld en ruimte
Het delen van een auto is niet alleen milieubewust, maar ook nog eens voordelig. En het scheelt ook nog eens parkeerruimte, want een auto staat gemiddeld 23 uur per dag stil. In de praktijk blijkt dat auto-delers sneller nadenken over een alternatief dan mensen die beschikken over een eigen auto: driedubbele winst.

Stel je vraag.

We kunnen het ons voorstellen dat je nog vragen hebt, en die eerst beantwoord wilt hebben voordat je je opgeeft. Via onderstaand formulier kun je ze stellen.

Deel het met je vrienden