Buurauto verdubbelt het aantal auto’s in Amersfoort

Buurauto groeit snel. In heel Nederland, maar in het bijzonder in thuishaven Amersfoort. Na het Soesterkwartier en het Vermeerkwartier plaatst Buurauto nu ook volledig elektrische deelauto’s in Nieuwland, Schothorst, Vathorst en Leusderkwartier. Maar liefst acht stuks.\

Alex van der Woerd: ’buren in Nederland willen steeds vaker een elektrische auto delen, maar dan moet deze wel in ruime mate voorhanden zijn. Misgrijpen zorgt voor ontevreden klanten. Buurauto zet daarom steeds vaker meer auto’s tegelijk in. Nu dus weer acht.’ Met deze inzet van deze nieuwe deelauto’s kunnen weer meer buren in Amersfoort duurzaam autodelen. Bovendien zullen de Buurauto’s net als in het Soersterkwartier ook weer ingezet worden voor sociale ritjes, bijvoorbeeld om ouderen van en naar een plaats van bestemming te brengen: kapper, dokter of jarige kleinzoon, of -dochter.

Met plaatsing van de auto’s komt ook de gemeente weer een stap dichterbij de ambitieuze doelstellingen die zijn neergelegd in de “Samen Duurzaam Deal: 500 elektrische deelauto’s in 2022”. Wethouder Hans Buijtelaar was dan ook verheugd over het initiatief van de acht nieuwe Buurauto’s: ‘Het is mooi om te zien dat er in Amersfoort ondernemers zijn die zo betrokken zijn én die hun nek durven uitsteken’.

Nieuwe app

Buurauto heeft sinds een week een nieuwe app. Kinderziektes die een volledig nieuwe product nu eenmaal altijd met zich meebrengt, zijn hieruit gehaald en er is rekening gehouden met wensen van klanten. De app is makkelijk te downloaden voor Android en iOS. Als klanten dat doen, kunnen ze rustig en zonder verdere verplichting van een abonnement proberen of duurzaam autodelen ook iets voor hen is.

Tot slot kondigt van der Woerd nog aan dat Buurauto aanwezig zal zijn op het Duurzaamheidsplein tijdens Koningsdag waarbij het bedrijf een mooie verrassing voor de jarige in petto heeft. ‘Ik kan hier helaas op dit moment nog te weinig over zeggen, maar Buurauto zal op passende wijze de verjaardag meevieren’ Uiteraard staan duurzaamheid en sociale cohesie of inclusiviteit; een stokpaardje van de Koning, hierbij centraal.