Buurauto bij BNR Zakendoen

BNR Zakendoen, Thomas van Zijl, 10 augustus 2020

Live radiointerview met DeeldeZonpartner Alex van der Woerd (Buurauto)

“Nu landen langzaam weer uit de lockdown komen, struint ook de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken weer de wereld af. Deze keer aandacht voor een bijzonder project in België en Zuid-Nederland: deelauto’s die ingezet worden om duurzame energie op te slaan.

Door grootschalig gebruik van zonnedaken treedt er een onbalans op het netwerk op, net als wanneer we met z’n allen onze elektrische auto opladen, zegt Alex van der Woerd, mede-oprichter van het bedrijf Buurauto. Als je die twee zaken kortsluit, los je de onbalans op. Daar wordt het net beter van en je kunt je auto goedkoop opladen. En, als het nodig is, kan de auto ook energie teruggeven aan het gebouw.

Het project wordt gedaan met deelauto’s, omdat die een reserveringsagenda hebben en je dus precies weet wanneer ze beschikbaar zijn. Als je de auto hebt gebruikt hebt, koppel je ‘m aan de laadpaal in de buurt. Daarna wordt de batterij eerst leeggetrokken voor huishoudelijke doeleinden, zoals koken, de airco of het bedienen van de lift. Doordat je deze piekmomenten afvlakt, kun je naar kleinere aansluitingen toe. En volgens Van der Woerd kunnen we dan veel sneller overschakelen op duurzame energie.”

Handelsmissie België

Met enkele partners binnen Deel de Zon neemt Buurauto deel aan de digitale handelsmissie naar de regio Antwerpen rond het thema Smart Mobility. Deze handelsmissie wordt georganiseerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en is het vervolg op de handelsmissie uit januari 2020 rond het thema Mobiliteit onder leiding van minister Sigrid Kaag en MKB-voorzitter Jacco Vonhof

Luister hier het interview
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial