Autodelen en Corona

De vraag is nog niet gesteld, maar ligt wel voor de hand. Als je een auto deelt met anderen, heb je dan meer kans op besmetting?

Het antwoord is dat de kans erg klein is. Om te beginnen volg je natuurlijk het advies van de regering op. Heb je (lichte) klachten, blijf dan thuis en stap dan ook niet in een deelauto. Daarnaast gaan de meeste besmettingen direct van mens op mens, of misschien via een dier, maar niet via dingen. Daar kunnen virussen namelijk lastig op overleven en zich vermenigvuldigen.

Natuurlijk was je regelmatig je handen en als iedereen dat doet, dan kan de auto ook niet vies worden. En wist je dat een deelauto vaker wordt schoongemaakt dan de gemiddelde auto? En dat gebeurt ook nog eens door professionele schoonmakers met professionele spullen. Vind je het toch een raar idee om de deurklink of knopjes van de auto aan te raken waar anderen ook aangezeten hebben? Doe kun je eventueel handschoenen gebruiken als je van een deelauto gebruik maakt, of neem een schoonmaakdoekje mee. Maar dat is meer voor je eigen gevoel dan dat het echt nodig is.

Bij veel aanbieders kun je in de app of op de site zien wanneer de auto voor het laatst is gebruikt. Zo kun je in jouw buurt de auto pakken die het langste stilstaat. Al er al virusdeeltjes in de auto zitten, dan zijn die waarschijnlijk al uitgeschakeld. Of neem contact op met de lokale beheerder van de auto.

Het antwoord is dus NEE. En als je met een deelauto op pad gaat, denk dan even na of je dan ook even boodschappen kunt halen voor buren die de deur niet uit kunnen of durven.

Klik hier voor meer vragen en antwoorden
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial