‘Mooiere openbare ruimte, minder parkeerdruk en kortere wachtlijsten’

Amsterdam aantrekkelijk bereikbaar. MobiliteitsAanpak Amsterdam 2030

In Amsterdam kun je als fan van autodelen veel kanten op: Car2Go, Fetch, Green Wheels en nog veel meer. Dit zijn echter allemaal free floating concepten (je pakt de auto op waar ‘ie staat en zet ‘m neer waar je naar toe gaat). In de hoofdstad kom je als autodeelbedrijf zo’n beetje alles tegen dat pleit voor duurzaam autodelen: hoge parkeerdruk in druk bevolkte wijken met name binnen de ring, lage parkeernormen bij veel nieuwbouwprojecten, slechte luchtkwaliteit en veel ‘blik’ op straat.

 

Buurauto voegt een nieuw hoofdstuk toe aan elektrisch autodelen in Amsterdam. Als je graag een auto deelt met buren die je kent en vertrouwt, kan dat. Zo maak je elektrisch rijden betaalbaar en houdt je autodelen gezellig. In Amsterdam is ook veel ruimt voor Buurauto bij Verenigingen van Eigenaren (VVE’s) en collectieve zelfbouwprojecten (CPO’s)
 

VVE’s en CPO’s zonder eigen parkeergelegenheid

Wanneer VVE’s en CPO’s niet beschikken over eigen parkeerruimte, gaat Buurauto aan de slag met de gemeente en zorgt voor de vergunning. Na het inleveren van een bewonersvergunning heeft een bewoner, als hij/zij toch weer een eigen auto wil, de eerste drie jaar zonder wachtlijst recht op een eigen vergunning.

 

VVE’s en CPO’s met eigen parkeervoorziening

Als de VVE of CPO wel beschikt over eigen parkeerplaatsen, dan kunnen zij zelf organiseren dat daar een Buurauto komt  te staan. Wanneer parkeerplaatsen vast toegewezen zijn aan een bepaald appartement, kan het nodig zijn om in de regelementen een voorziening te treffen. Daarnaast wordt soms de technische installatie aangepast t.b.v. oplaadpunten.

 

Innovatief project in Nieuw Sloten

Als onderdeel van een speciale proef met laadpalen die energie terugleveren aan het net, staat er in de Schaarbeekstraat (wijk Nieuw Sloten) een Buurauto. Deze auto levert energie terug aan het net en fungeert zo als het ware als buurtbatterij. Hiermee laat Buurauto zien dat hoe de energievoorziening in de wijk van de toekomst eruit kan zien.

 

Zij zijn al enthousiast

Er zijn al diverse buren (vertegenwoordigers van VVE’s en CPO’s en groepjes buren) die zich hebben gemeld met interesse in Buurauto.
Meld je ook aan. Samen komen we verder.

 

Ik wil mijn buren enthousiast maken voor Buurauto. Stuur mij hetInformatiepakket

De oplossing van Buurauto...

Buurauto maakt elektrisch rijden voor particulieren betaalbaar. Door de auto samen met mensen uit je buurt, die je kent, te delen, deel je de kosten, ervaringen en nog veel meer. Leuk voor jezelf en goed voor je buurt!

01 Delen met je buren
Delen met je buren raakt steeds meer ingeburgerd. Delen is handig voor dingen die je weinig gebruikt of duur zijn. Dit geldt zeker voor elektrische auto’s. Daarom biedt Buurauto een elektrische auto aan die je deelt met huishoudens bij jou in de buurt. Een auto die je reserveert, opent en afrekent met je smartphone. Wel het gemak, niet de lasten van een ‘eigen’ auto.
02. Goed voor het milieu
Veel consumenten zijn actief met een milieuvriendelijke woning of hanteren een duurzame levensstijl. Betaalbaar milieuvriendelijk autorijden was tot voor kort niet mogelijk. Buurauto brengt daar verandering in. Bij Buurauto rijd je samen met je buren mileuvriendelijk zonder allerlei financiële risico’s. En spelenderwijs ontdek je samen het echte nieuwe rijden.
03. Scheelt geld en ruimte
Het delen van een auto is niet alleen milieubewust, maar ook nog eens voordelig. En het scheelt ook nog eens parkeerruimte, want een auto staat gemiddeld 23 uur per dag stil. In de praktijk blijkt dat auto-delers sneller nadenken over een alternatief dan mensen die beschikken over een eigen auto: driedubbele winst.

Stel je vraag.

We kunnen het ons voorstellen dat je nog vragen hebt, en die eerst beantwoord wilt hebben voordat je je opgeeft. Via onderstaand formulier kun je ze stellen.

Deel het met je vrienden