1Reserveer de buurauto
Met de buurauto-app kun je eenvoudig een buurauto reserveren. Voer de gewenste datum en tijd in en druk op VIND. Als je de gewenste auto hebt gevonden, druk je op ik accepteer de voorwaarden en op RESERVEER.
2Gebruik de buurauto

Als de tijd van de reservering is aangebroken, druk je op START om je reservering te starten. Met openen en sluiten maak je de auto open en sluit je deze af. Als je de auto niet meer nodig hebt, druk je nadat je de auto hebt afgesloten en eventueel aan de lader hebt gezet op STOP. De auto is dan voor de volgende deelnemer beschikbaar.

3Afrekenen
De app houdt keurig de gereden kilometers bij. Een maal per maand wordt het gebruik gefactureerd aan de hand van een vooraf afgesproken voorschotbedrag. Uiteindelijk komt er eenmaal per jaar een jaarafrekening voor meer- en minderkilometers.
4Altijd een auto in de buurt
Als de ‘eigen’ buurauto bezet is, dan kun je altijd een andere buurauto ‘in de buurt’ reserveren. Is er geen geschikte buurauto beschikbaar, bijvoorbeeld omdat je een keer een aanhanger nodig hebt, of een auto voor de vakantie, dan kun je tegen voordelige voorwaarden een reguliere auto huren bij Europcar. Vraag naar de voorwaarden.

Veelgestelde vragen

 
2199
 
Mag ik het probeeraanbod voorleggen aan mijn buren?
Het probeeraanbod geldt voor iedereen en het is juist de bedoeling om de auto te delen met degenen die dichtbij wonen, ook het probeeraanbod.
Is het mogelijk om meerdere keren van een probeeraanbod gebruik gebruik te maken?
Je mag maar één maal van het probeeraanbod gebruik maken. Wij zijn ervan overtuigd, dat je in drie maanden heel goed kunt beoordelen of Buurauto iets voor je is.
Werkt Buurauto met een vast maandbedrag of met kosten per kilometer?
De uiteindelijke kosten worden berekend per kilometer. Op basis van een te verwachten aantal kilometers per jaar wordt een maandelijks voorschotbedrag berekend, net zoals bij je energierekening. Tussentijds bijstellen van het voorschotbedrag is mogelijk.
Mogen huisgenoten gebruik maken van de auto?
Het is mogelijk om met meerdere huisgenoten een contract met Buurauto aan te gaan. Alle chauffeurs moeten wel afzonderlijk door de verzekering worden geaccepteerd en alle mobiele telefoonnummers moeten bekend zijn, om die te kunnen koppelen aan de reserverings- en bedieningsapp en de app voor het Fastned-abonnement.
Hoe reserveer ik een buurauto?
De buurauto reserveer je met de reserveringsapp.
Moet ik ergens de sleutel ophalen om te kunnen rijden?
Nee, in de buurauto wordt een slim kastje ingebouwd, zodat je met de app de auto kunt openen. Je kunt alleen met de auto rijden als je de auto daadwerkelijk hebt gereserveerd.
Hoe groot is een buurauto?
Dat hangt er vanaf voor welke auto je met je groep kiest. Je hebt hele kleine auto’s met twee zitplaatsen en gewone gezinsauto’s geschikt voor vijf personen met bagage.
Maar wat als de buurauto bezet is?
Met de buurauto-app kun je dan een andere vrije buurauto in de buurt reserveren. Als er helemaal geen buurauto beschikbaar is, dan kan een huurauto van een verhuurbedrijf worden ingezet.
Wat als ik een reis maak die langer is dan de actieradius?
Bij de auto zit een pasje om door het hele land bij zo’n 5.000 openbare oplaadpunten de auto op te laden. Als je daar geen zin in hebt, of dat behoort niet tot de mogelijkheden, dan kan er bij Fastned langs de snelweg worden opgeladen bij een snellader. Ook op verschillende andere plaatsen zijn snelladers geplaatst.