Veel gestelde vragen

2016-10-07-15-07-54-aangepast

Is het mogelijk om meerdere keren van een probeeraanbod gebruik gebruik te maken?
De beide aanbiedingen richt zich elk op een andere doelgroep. Het aanbod voor een maand is voor degenen die voor het eerst kennismaken met elektrisch rijden en willen weten of autodelen wel wat voor hen  is. Het aanbod voor drie is voor degenen die het graag willen, maar eerst zeker willen weten of het inderdaad bij hen past.

Werkt Buurauto met een vast maandbedrag of met kosten per kilometer?
De uiteindelijke kosten worden berekend per kilometer. Op basis van de te verwachten aantal kilometers per jaar wordt een maandelijks voorschotbedrag berekend, net zoals bij je energierekening. Tussentijds bijstellen van het voorschotbedrag is mogelijk.

Mogen huisgenoten gebruik maken van de auto?
Het is mogelijk om met meerdere huisgenoten een contract met Buurauto aan te gaan. Alle chauffeurs met wel afzonderlijk door de verzekering worden geaccepteerd en alle mobiele telefoonnummers moeten bekend zijn, om die te kunnen koppelen aan de reserverings- en bedieningsapp en de app voor het Fastned-abonnement.

Mag ik het probeeraanbod voorleggen aan mijn buren?
Het probeeraanbod geldt voor iedereen en het is juist de bedoeling om de auto te delen met degenen die dichtbij wonen, ook het probeeraanbod.

Hoe reserveer ik een buurauto?
De buurauto reserveer je met de reserveringsapp.

Moet ik ergens de sleutel ophalen om te kunnen rijden?
Nee, in de buurauto wordt een slim kastje ingebouwd, zodat je met de app de auto kunt openen. Je kunt alleen met de auto rijden als je de auto daadwerkelijk hebt gereserveerd.

Hoe groot is een buurauto?
Dat hangt er vanaf voor welke auto je met je groep kiest. Je hebt hele kleine auto’s met twee zitplaatsen, gewone gezinsauto’s voor vijf personen met bagage en grote reisauto’s.

Maar wat als de buurauto bezet is?
Met de buurauto-app kun je dan een andere vrije buurauto in de buurt reserveren. Als er geen buurauto beschikbaar is, dan kan een huurauto van een verhuurbedrijf worden ingezet.

Wat als ik een reis maak die langer is dan de actieradius?
Bij de auto zit een pasje om door het hele land bij zo’n 5.000 openbare oplaadpunten de auto op te laden. Als je daar geen zin in hebt, of dat behoort niet tot de mogelijkheden, dan kan er bij Fastned langs de snelweg worden opgeladen bij een snellader. Ook op verschillende andere plaatsen zijn snelladers geplaatst.

header