Smartphone

Hoe weet ik of mijn smartphone geschikt voor Buurauto?
Voor Buurauto zijn de volgende smartphones geschikt: – iPhone met iOS 8 of hoger (vanaf iPhone 4S) – Android-toestel met Blue Tooth 4.0 (BLE) en Android versie 4.3 of hoger. In de GooglePlay Store kun je een BLE checker downloaden om dit te controleren.

Reserveren

Hoe lang van te voren moet je de auto reserveren?
De minimale tijd tussen het maken van de reservering en het kunnen rijden in de auto is ongeveer 5 minuten. Die tijd gaat er overheen om de reservering in het systeem te verwerken en de sleutel op je smartphone te krijgen.

Ik wil een reservering maken, maar er verschijnt geen auto. Wat nu?
Dan is de auto niet op het door jou gewenste tijdstip beschikbaar. Verander start- en eindtijd en probeer het opnieuw. je kunt in het app-groepje van jouw Buurauto ook even informeren wie er voor of achter zitten.

Kan ik ook een andere Buurauto gebruiken als de ‘eigen’ Buurauto niet beschikbaar is?
Dat hangt af van afspraken met andere Buurauto-groepen in je buurt. Als dat kan, staat de buur-Buurauto gewoon in je scherm. In andere gevallen kun je met code 20162887 met 5% korting een auto huren bij Europcar.

Gebruiken

Hoe weet ik waar de auto staat?
Vanaf een kwartier voor aanvang van je reservering kun je in de app de locatie opvragen waar de auto geparkeerd staat. Bij Android klik je in de reservering op de windroos, bij iPhone klik je bij details reservering op ‘toon ophaallocatie’.

Kun je de auto nog openen of sluiten als de reservering verlopen is?
Al de reservering verlopen is, dan is de sleutel op je smartphone niet meer geldig. Om de auto te kunnen openen of sluiten, moet je een nieuwe reservering maken.

Mijn reservering is bijna verlopen, maar ik heb de auto nog nodig. Wat kan ik doen?
In de Share2Use-app kun je eenvoudig de reservering verlengen door op de knop VERLENG te drukken.

Ik wil de reservering verlengen, maar dat lukt niet. Wat nu?
Dan heeft een andere deelnemer de auto aansluitend gereserveerd. Je kunt via je app-groepje contact opnemen met de volgende deelnemer. Neem in geval van nood contact op met Buurauto.

Opladen

De accu is bijna leeg. wat moet ik doen?
De auto moet worden opgeladen. dit kan onderweg bij een snellader, bijvoorbeeld bij Fastned. Zoek op de fastned-app naar de dichstbij zijnde snellader of kijk in een laadpalen-app (bijvoorbeeld The New Motion) naar de dichstbij zijnde snellader.

Hoe kan ik de auto opladen?
De auto kan worden opgeladen bij een gewone laadpaal of bij een snellader. Bij een gewone laadpaal kun je de auto parkeren (vergeet niet parkeergeld te betalen als dat nodig is) en met het laadpasje bedien je de laadpaal. Als je oplaadt bij een snellader, dan blijf je in de buurt van de auto. Voor alle snelladers gebruik je het pasje. Volg in alle gevallen de instructies op de laadpaal.

Moet ik de auto altijd met een volle accu terugzetten?
Buurauto’s die een vaste plaats hebben met laadpaal, moeten altijd worden aangekoppeld, zodat de volgende deelnemer kan vertrekken met een accu die zo vol mogelijk is. Wanneer je Buurauto geen eigen parkeerplaats heeft, parkeer je de auto bij en laadpaal, wanneer de actieradius onder de 100 km is gekomen.

Hoe weet ik waar ik kan opladen?
Er zijn diverse apps op de markt die informatie geven over laadpalen. Je kunt het beste er een paar een poosje proberen en degene die het best bevalt op je telefoon laten staan. Voor snelladen bij Fastned heb je de Fastned-app nodig, waar ook een navigatie-optie op zit.

Parkeren

Mag ik de auto bij elke laadpaal parkeren?
Je mag de auto bij een laadpaal parkeren, als je je aan de regels houdt. Als de parkeerplaats gereserveerd is voor opladen, dan MOET je de auto aankoppelen. Let goed op regels voor betaald parkeren, of vergunningenparkeren.

Diversen

Kan ik in de auto mijn smartphone opladen?
Je kunt in de auto je smartphone opladen, maar door Buurauto worden daar geen opladers of kabels voor meegeleverd. Deze moet je zelf meenemen, of met de vaste deelnemers aan jouw auto hier een afspraak over maken. Je kunt in de groep ook afspraken maken over het plaatsen van een telefoonhouder in de auto. Het gebruik van je smartphone tijdens het rijden is uiteraard voor eigen risico.