Leuk dat je reageert op onze oproep om ambassadeur te worden in een van de wijken Rotterdam. Wij kunnen leuke, gemotiveerde mensen goed gebruiken om buren te overtuigen om samen met jou elektrisch te gaan autodelen. Om de mobiliteit- enenergietransitie te realiseren, is het van belang dat we steeds uitleggen waarom het belangrijk is, wat er allemaal moet gebeuren, maar vooral wat je er zelf aan kunt doen. Elektrisch autodelen is een van de dingen die zelf, snel makkelijk en voordelig kunt doen.

Jij kunt bestuurder in jouw wijk en jouw buren er vast van overtuigen. Stuur je motivatie waarom je dit wilt doen naar werkenvoor@buurauto.nl  en misschien zien wij elkaar binnenkort.

Als je meer informatie wilt hebben kun je Bas Verdoorn bellen op 06 23 10 90 83 mailen op bas@buurauto.nl

In Rotterdam rijden er al weer drie en het aantal deelnemers breidt alleen maar uit. Bewoners van Blijdorp, Delfshaven, Oude Noorden en Bergpolder e.o. (o.a. Liskwartier, Crooswijk, Agniesebuurt en Provenierswijk) kunnen gelijk rijden. Samen met een groepje bewoners óf als individu; Buurauto zoekt dan bij jou in de buurt naar meer deelnemers een probeert dan een groep te vormen. Woon je in een andere wijk en wil je een Buurauto voor jouw wijk? Neem contact op met je buren en meld je samen aan! In wijken waar betaald parkeren geldt, zorgen wij tegen een maandelijkse kleine vergoeding voor een parkeervergunning die in heel Rotterdam geldig is.

Blijdorp

Enkele enthousiastelingen uit Blijdorp hebben in het najaar van 2016 Buurauto naar Blijdorp gehaald. Inmiddels is er een vaste gebruikersgroep ontstaan, die onderling allerlei afspraken maken over gebruik en beheer van de auto. De auto heeft een vaste plek mèt laadpaal op het Stadhoudersplein.

Delfshaven

In Delfshaven rijdt sinds maart een Buurauto. Er is een kleine kern vaste gebruikers en ook de deelnemers uit Blijdorp gebruiken de auto, als daar de auto bezet is. Als je je aanmeldt, kun je direct instappen. Binnen kort krijgt deze auto een vaste plek mèt laadpaal vlakbij de Mathenesserbrug.

Oude Noorden

De derde Buurauto in Rotterdam staat in de Tochtstraat in het Oude Noorden. Ook voor deze auto is een vaste parkeerplaats mèt laadpaal aangevraagd. Ook deze auto wordt gebruikt door deelnemers uit Blijdorp, als daar de auto bezet is.

Overige wijken

In andere wijken staat nog geen Buurauto. Ben je geïnteresseerd in elektrisch rijden en wil je wel delen met mensen in de buurt? Vraag dan via de link onderaan deze pagina het informatiepakket aan, waarmee je je buren enthousiast kan maken.

Zij gingen u voor

Buurauto’s (groene auto’tjes), deelnemers (blauwe huisjes) en geïnteresseerden (rode hartjes) in Rotterdam.

Ik wil mijn buren enthousiast maken voor Buurauto. Stuur mij hetInformatiepakket

De oplossing van Buurauto

Buurauto maakt elektrisch rijden voor particulieren betaalbaar. Door de auto samen met mensen uit je buurt, die je kent, te delen, deel je de kosten, ervaringen en nog veel meer. Leuk voor jezelf en goed voor je buurt!

01 Delen met je buren
Delen met je buren raakt steeds meer ingeburgerd. Delen is handig voor dingen die je weinig gebruikt of duur zijn. Dit geldt zeker voor elektrische auto’s. Daarom biedt Buurauto een elektrische auto aan die je deelt met huishoudens bij jou in de buurt. Een auto die je reserveert, opent en afrekent met je smartphone. Wel het gemak, niet de lasten van een ‘eigen’ auto.
02. Goed voor het milieu
Veel consumenten zijn actief met een milieuvriendelijke woning of hanteren een duurzame levensstijl. Betaalbaar milieuvriendelijk autorijden was tot voor kort niet mogelijk. Buurauto brengt daar verandering in. Bij Buurauto rijd je samen met je buren mileuvriendelijk zonder allerlei financiële risico’s. En spelenderwijs ontdek je samen het echte nieuwe rijden.
03. Scheelt geld en ruimte
Het delen van een auto is niet alleen milieubewust, maar ook nog eens voordelig. En het scheelt ook nog eens parkeerruimte, want een auto staat gemiddeld 23 uur per dag stil. In de praktijk blijkt dat auto-delers sneller nadenken over een alternatief dan mensen die beschikken over een eigen auto: driedubbele winst.

Deel het met je vrienden