Elf weken lang reizen drie elektrische deelauto’s van Buurauto door Friesland. Ze worden ingezet bij Energie Coöperaties en verhuizen elke twee weken naar een ander dorp en maken zo een tocht door Friesland. Honderden Friezen maken zo tussen 1 mei en 14 juli op een laagdrempelige manier kennis met elektrisch rijden en autodelen. De Elfwegentocht is verrukt van het plan: “elektrische deelauto’s zijn de toekomst! Deelauto’s kunnen makkelijk de tweede auto van een gezin vervangen, en zo komt er meer ruimte voor groen op straat!”. De Elfwegentocht verwacht dat veel Energie Coöperaties de kans zullen grijpen, om na deze introductie daadwerkelijk een of meerdere deelauto’s aan te schaffen. Na de Elfwegentocht wordt de deelauto onderdeel van het Friese straatbeeld.

Buurkracht en
Friese Milieufederatie

Garyp
Kooperasje

Energiecooperatie Mei-inoar Grien, Ferwerderadiel

WEK
Wommels

Voor meer informatie over de Elfwegentocht mail je naar hanneke@elfwegentocht.nl. Voor meer informatie over Buurauto kun je je vragen stellen door te mailen naar info@buurauto.nl.

Op onderstaande kaart zie je waar de Buurauto’s komen.

Ik wil mijn buren enthousiast maken voor Buurauto. Stuur mij hetInformatiepakket

De oplossing van Buurauto

Buurauto maakt elektrisch rijden voor particulieren betaalbaar. Door de auto samen met mensen uit je buurt, die je kent, te delen, deel je de kosten, ervaringen en nog veel meer. Leuk voor jezelf en goed voor je buurt!

01 Delen met je buren
Delen met je buren raakt steeds meer ingeburgerd. Delen is handig voor dingen die je weinig gebruikt of duur zijn. Dit geldt zeker voor elektrische auto’s. Daarom biedt Buurauto een elektrische auto aan die je deelt met huishoudens bij jou in de buurt. Een auto die je reserveert, opent en afrekent met je smartphone. Wel het gemak, niet de lasten van een ‘eigen’ auto.
02. Goed voor het milieu
Veel consumenten zijn actief met een milieuvriendelijke woning of hanteren een duurzame levensstijl. Betaalbaar milieuvriendelijk autorijden was tot voor kort niet mogelijk. Buurauto brengt daar verandering in. Bij Buurauto rijd je samen met je buren mileuvriendelijk zonder allerlei financiële risico’s. En spelenderwijs ontdek je samen het echte nieuwe rijden.
03. Scheelt geld en ruimte
Het delen van een auto is niet alleen milieubewust, maar ook nog eens voordelig. En het scheelt ook nog eens parkeerruimte, want een auto staat gemiddeld 23 uur per dag stil. In de praktijk blijkt dat auto-delers sneller nadenken over een alternatief dan mensen die beschikken over een eigen auto: driedubbele winst.

Deel het met je vrienden