Buurauto heeft met steun van de gemeente Breda in 2017 een uniek probeeraanbod ontwikkeld. Dat probeeraanbod krijgt een vervolg De komende periode gaan wij hard aan de slag om Buurauto voor meer inwoners van Breda mogelijk te maken. Hoe? Houd deze site in de gaten, je vindt er regelmatig nieuwe berichten. In Breda rijden al vijf buurauto’s rond. Je vind ze ten oosten van het centrum, in Zandberg/Sportpark, Bavel en Belcrum en Prinsenbeek. Binnenkort ook in andere wijken.

 

Wethouder Paul de Beer is al overtuigd.

Belcrum

In Belcrum rijdt al weer een poosje een Buurauto. Deze heeft nog geen vaste standplaats, vaak staat de auto aan de markante Speelhuislaan. Wil je ook gebruik maken van deze auto, dn kun je na je aanmelding direct instappen en gaan!

Breda-Oost

In de buurt van de NHTV en de voormalige koepelgevangenis bruist het van activiteit. De parkeerdruk is hoog en een buurauto houdt je flexibel. Binnenkort krijgt de Buurauto een vaste plek aan de Nassausingel bij de koepel.

Zandberg

In de statige wijk Zandberg komt een uitdagende BMW i3. Een deelauto vervangt drie tot tien auto’s en verlicht op deze manier de parkeerdruk. Minder auto’s op straat maakt de buurt mooier. Wil je dat ook, doe dan mee en stap in bij Buurauto.

Overige buurten

In verschillende wijken van Breda en de dorpen Bavel en Prinsenbeek is er belangstelling voor Buurauto. Wil je ook een Buurauto in jouw wijk of dorp? Neem contact op met jouw buren en meld je aan!

Zij gingen u voor

Buurauto’s (groene auto’tjes), deelnemers (blauwe huisjes) en geïnteresseerden (rode hartjes) in Breda.

Ik wil mijn buren enthousiast maken voor Buurauto. Stuur mij hetInformatiepakket

De oplossing van Buurauto

Buurauto maakt elektrisch rijden voor particulieren betaalbaar. Door de auto samen met mensen uit je buurt, die je kent, te delen, deel je de kosten, ervaringen en nog veel meer. Leuk voor jezelf en goed voor je buurt!

01 Delen met je buren
Delen met je buren raakt steeds meer ingeburgerd. Delen is handig voor dingen die je weinig gebruikt of duur zijn. Dit geldt zeker voor elektrische auto’s. Daarom biedt Buurauto een elektrische auto aan die je deelt met huishoudens bij jou in de buurt. Een auto die je reserveert, opent en afrekent met je smartphone. Wel het gemak, niet de lasten van een ‘eigen’ auto.
02. Goed voor het milieu
Veel consumenten zijn actief met een milieuvriendelijke woning of hanteren een duurzame levensstijl. Betaalbaar milieuvriendelijk autorijden was tot voor kort niet mogelijk. Buurauto brengt daar verandering in. Bij Buurauto rijd je samen met je buren mileuvriendelijk zonder allerlei financiële risico’s. En spelenderwijs ontdek je samen het echte nieuwe rijden.
03. Scheelt geld en ruimte
Het delen van een auto is niet alleen milieubewust, maar ook nog eens voordelig. En het scheelt ook nog eens parkeerruimte, want een auto staat gemiddeld 23 uur per dag stil. In de praktijk blijkt dat auto-delers sneller nadenken over een alternatief dan mensen die beschikken over een eigen auto: driedubbele winst.

Deel het met je vrienden