Buurauto voegt een nieuw hoofdstuk toe aan elektrisch autodelen in Amsterdam. Als je graag een auto deelt met buren die je kent en vertrouwt, kun je je samen met je buren inschrijven bij Buurauto. Je kunt gemakkelijk onderling afspraken maken over gebruik en schoonhouden en de auto staat altijd in de buurt. Zo maak je elektrisch rijden betaalbaar en houd je autodelen gezellig.

Buurauto start in Amsterdam met autodelen bij Verenigingen van Eigenaren (VVE’s) en collectieve zelfbouwprojecten (CPO’s). Op die manier wordt de auto volledig gebruikt door de leden en kan deze eventueel in de daluren beschikbaar worden gesteld aan de buren. In Amsterdam zijn de autodeelconcepten van Car2Go en Hyundai CarSharing een prima alternatief als de eigen Buurauto bezet is.

VVE’s en CPO’s zonder eigen parkeergelegenheid

Wanneer VVE’s en CPO’s niet beschikken over eigen parkeerruimte, maar afhankelijk zijn van gemeentelijke parkeervergunningen, dan gaat Buurauto aan de slag met de gemeente en zorgt voor de vergunning. Wanneer er na het inleveren van een bewonersvergunningen een bewoner voor een eigen auto op een wachtlijst komt, is dat een drempel om de vergunning op te geven. Buurauto onderhandelt met de gemeente Amsterdam over maatwerk.

VVE’s en CPO’s met eigen parkeervoorziening

In gevallen waarin de VVE of CPO beschikt over eigen parkeerplaatsen, dan kunnen zij zelf organiseren dat daar een Buurauto komt  te staan. Wanneer parkeerplaatsen vast toegewezen zijn aan een bepaald appartement, kan het nodig zijn om in de regelementen een voorziening te treffen. Daarnaast dient soms de technische installatie aangepast te worden op de aanleg van oplaadpunten.

Buurauto kan helpen bij het goed organiseren van deze constructie.

Zij zijn al enthousiast

Er zijn al diverse vertegenwoordigers van VVE’s en CPO’s die zich hebben gemeld met interesse in Buurauto (rode hartjes). Anderen (grijze hartjes) zijn ook enthousiast.

De oplossing van Buurauto

Buurauto maakt elektrisch rijden voor particulieren betaalbaar. Door de auto samen met mensen uit je buurt, die je kent, te delen, deel je de kosten, ervaringen en nog veel meer. Leuk voor jezelf en goed voor je buurt!

01 Delen met je buren
Delen met je buren raakt steeds meer ingeburgerd. Delen is handig voor dingen die je weinig gebruikt of duur zijn. Dit geldt zeker voor elektrische auto’s. Daarom biedt Buurauto een elektrische auto aan die je deelt met huishoudens bij jou in de buurt. Een auto die je reserveert, opent en afrekent met je smartphone. Wel het gemak, niet de lasten van een ‘eigen’ auto.
02. Goed voor het milieu
Veel consumenten zijn actief met een milieuvriendelijke woning of hanteren een duurzame levensstijl. Betaalbaar milieuvriendelijk autorijden was tot voor kort niet mogelijk. Buurauto brengt daar verandering in. Bij Buurauto rijd je samen met je buren mileuvriendelijk zonder allerlei financiële risico’s. En spelenderwijs ontdek je samen het echte nieuwe rijden.
03. Scheelt geld en ruimte
Het delen van een auto is niet alleen milieubewust, maar ook nog eens voordelig. En het scheelt ook nog eens parkeerruimte, want een auto staat gemiddeld 23 uur per dag stil. In de praktijk blijkt dat auto-delers sneller nadenken over een alternatief dan mensen die beschikken over een eigen auto: driedubbele winst.
Ik wil mijn buren enthousiast maken voor Buurauto. Stuur mij hetInformatiepakket

Deel het met je vrienden