Buurauto voegt een nieuw hoofdstuk toe aan elektrisch autodelen in Amsterdam. Als je graag een auto deelt met buren die je kent en vertrouwt, kun je je samen met je buren inschrijven bij Buurauto. Je kunt gemakkelijk onderling afspraken maken over gebruik en schoonhouden en de auto staat altijd in de buurt. Zo maak je elektrisch rijden betaalbaar en houd je autodelen gezellig.

Buurauto start in Amsterdam met autodelen bij Verenigingen van Eigenaren (VVE’s) en collectieve zelfbouwprojecten (CPO’s). Maar je kunt je zonder VVE of CPO als groepje buren inschrijven. Op die manier wordt de auto volledig gebruikt door de leden en kan deze eventueel in de daluren beschikbaar worden gesteld aan andere buren.

Ik meld mij aan voor de Buurauto in Nieuw-Sloten

Als onderdeel van een speciale proef met laadpalen die energie terugleveren aan het net, staat er in de Schaarbeekstraat een Buurauto. Deze auto levert energie terug aan het net kan gebruikt worden door buurtbewoners tegen een speciaal tarief van € 5 per uur. Dat tarief geldt tot medio oktober 2018. Daarna gelden de reguliere tarieven.

Tot half juni wordt de auto gebruikt om de laadpaal en alle procedures te testen. Daarna kan de auto gebruikt worden door inwoners van Nieuw-sloten. Meld je aan door het aanmeldformulier hiernaast in te vullen.
Velden gemarkeerd met * zijn verplichte invulvelden.
Ja, ik maak graag gebruik van het aanbod om de Buurauto in Nieuw-Sloten te proberen voor € 5 per uur.
We hebben het Buurhulppakket beschikbaar met flyers, een raamposter, kaartjes voor de supermarkt enz. zodat je jouw buren enthousiast kunt maken om samen een Buurauto te delen.
stuur mij het Buurhulppakket

Korte impressie bewonersavond

De bewonersavond was een groot succes. Ruim twintig belangstellenden waren aanwezig en de meesten wilden met concrete plannen aan de slag. Daarnaast waren er ook mensen verhinderd, terwijl zij erg graag starten met Buurauto in hun buurt.

Naast een presentatie van Alex van der Woerd van Buurauto was er ook een presentatie van Matty van Ewijk van Amorion. Daarna werd Robert Zwier geïnterviewd. Hij had de afgelopen week een weekje een Buurauto mogen uitproberen, wat hem prima is bevallen. Hij wilde zijn eigen auto eigenlijk niet meer terug. Tot slot was er een korte videoboodschap van enkele bekende Amsterdammers.

In de vragenronde daarna bleek, dat veel aanwezigen zelf met hun buurt een model willen ontwikkelen. Het betreft bijvoorbeeld zelfbouwgroepen of verenigingen van eigenaren, maar ook buurtverenigingen. De komende tijd kunnen de deelnemers worden benaderd door Buurauto om een plan verder uit te werken.

Meer weten? Mail naar info@buurauto.nl of bel 033 88 716 22.

VVE’s en CPO’s zonder eigen parkeergelegenheid

Wanneer VVE’s en CPO’s niet beschikken over eigen parkeerruimte, gaat Buurauto aan de slag met de gemeente en zorgt voor de vergunning. Na het inleveren van een bewonersvergunning heeft een bewoner, als hij/zij toch weer een eigen auto wil, de eerste drie jaar zonder wachtlijst recht op een eigen vergunning.

VVE’s en CPO’s met eigen parkeervoorziening

Als de VVE of CPO wel beschikt over eigen parkeerplaatsen, dan kunnen zij zelf organiseren dat daar een Buurauto komt  te staan. Wanneer parkeerplaatsen vast toegewezen zijn aan een bepaald appartement, kan het nodig zijn om in de regelementen een voorziening te treffen. Daarnaast wordt soms de technische installatie aangepast t.b.v. oplaadpunten.

Buren in een straat of wijk

Buren kunnen ook zelf ook makkelijk een Buurauto nemen door zich met een groepje aan te melden. Als je je met meerdere enthousiaste buren aanmeldt, helpen wij met werven van extra deelnemers.

Zij zijn al enthousiast

Er zijn al diverse buren (vertegenwoordigers van VVE’s en CPO’s en groepjes buren) die zich hebben gemeld met interesse in Buurauto.
Meld je ook aan. Samen komen we verder.

De oplossing van Buurauto

Buurauto maakt elektrisch rijden voor particulieren betaalbaar. Door de auto samen met mensen uit je buurt, die je kent, te delen, deel je de kosten, ervaringen en nog veel meer. Leuk voor jezelf en goed voor je buurt!

01 Delen met je buren
Delen met je buren raakt steeds meer ingeburgerd. Delen is handig voor dingen die je weinig gebruikt of duur zijn. Dit geldt zeker voor elektrische auto’s. Daarom biedt Buurauto een elektrische auto aan die je deelt met huishoudens bij jou in de buurt. Een auto die je reserveert, opent en afrekent met je smartphone. Wel het gemak, niet de lasten van een ‘eigen’ auto.
02. Goed voor het milieu
Veel consumenten zijn actief met een milieuvriendelijke woning of hanteren een duurzame levensstijl. Betaalbaar milieuvriendelijk autorijden was tot voor kort niet mogelijk. Buurauto brengt daar verandering in. Bij Buurauto rijd je samen met je buren mileuvriendelijk zonder allerlei financiële risico’s. En spelenderwijs ontdek je samen het echte nieuwe rijden.
03. Scheelt geld en ruimte
Het delen van een auto is niet alleen milieubewust, maar ook nog eens voordelig. En het scheelt ook nog eens parkeerruimte, want een auto staat gemiddeld 23 uur per dag stil. In de praktijk blijkt dat auto-delers sneller nadenken over een alternatief dan mensen die beschikken over een eigen auto: driedubbele winst.
Ik wil mijn buren enthousiast maken voor Buurauto. Stuur mij hetInformatiepakket

Deel het met je vrienden