Steeds meer Hagenezen en Hagenaars zijn actief met duurzaamheid en milieu. Thema’s als zonnepanelen en postcoderoosprojecten zijn bekende thema’s. Buurauto ondersteunt dat graag en helpt graag een handje met het beschikbaar stellen van elektrische deelauto’s, die op een slimme en sociale manier worden gedeeld. En het mooie is, de gemeente Den Haag werkt en denkt actief mee en heeft een mooie stimuleringsregeling ontwikkeld. Dankzij de regeling plaatsen wij in de buurten Regentessekwartier, Valkenboskwartier, Bomenbuurt en Bloemenbuurt-Oost elektrische deelauto’s. Per buurt komen twee buurauto’s.

In buurten met betaald parkeren krijgt de auto een parkeervergunning. De kosten daarvan komen boven op de reguliere tarieven.

Speciaal introductieaanbod voor Den Haag

De gemeente Den Haag draagt autodelen een warm hart toe. Namens Buurauto en de gemeente Den Haag bieden wij inwoners van Den Haag een eenmalig probeeraanbod aan. Je ontvangt een tegoed van € 35 dat je kunt besteden voor een dag Buurauto (twee keer een halve dag mag ook), of dat je kunt verdubbelen als je gelijk een abonnement neemt van twee jaar op Buurauto. Meld je hiernaast snel aan, want de actie is beperkt beschikbaar.

Velden gemarkeerd met * zijn verplichte invulvelden.
Ja, ik maak graag gebruik van het aanbod van de Gemeente Den Haag, ontvang € 35 tegoed en ik
We hebben het Buurhulppakket beschikbaar met flyers, een raamposter, kaartjes voor de supermarkt enz. zodat je jouw buren enthousiast kunt maken om samen een Buurauto te delen.
stuur mij het Buurhulppakket

Regentessekwartier

Sinds 2016 delen enkele enthousiastelingen uit het Regentessekwartier samen twee elektrische auto’s. Dat krijgt nu een follow up met de introductie van Buurauto. Er staat al één Buurauto vlakbij het Regenesseplein en er is ruimte voor nieuwe deelnemers. Wil je meer weten over autodelen in het Regentessekwartier? Klik op onderstaande knop en je ziet welke energie de bewoners erin steken.

Groene Regentes

Valkenboskwartier

Ook in het Valkenboskwartier staat een Buurauto, vlakbij het Valkenbosplein. Er is nog voldoende ruimte voor extra deelnemers. En als de auto vol is, plaatsen we er gewoon eentje bij. Het is goed om te weten dat, als de auto bezet is, de auto uit het Regentessekwartier kan worden gereserveerd.

De ‘Groene Regentes’ is zowel in het Regentessekwartier als in het Valkenboskwartier actief.

 

Vruchtenbuurt

In de Vruchtenbuurt is enthousiasme voor de introductie van elektrische deelauto’s van Buurauto. In de komende maanden gaan we met de buurtvereniging en De Groene Mient aan de slag om elektrisch autodelen ook in de Vruchtenbuurt mogelijk te maken. Meld je snel aan, dan kunnen we met jouw wensen rekening houden.

Bomenbuurt

Vanuit de Haagse bomenbuurt hebben zich al diverse enthousiaste buurtbewoners gemeld bij Buurauto. Binnen enkele maanden denken wij ook daar een elektrische deelauto plaatsen. Dit hangt af van voldoende daadwerkelijke deelnemers. Meld je snel aan, dan kunnen we met jouw wensen rekening houden.

 

Bloemenbuurt-Oost

Vanuit de Bloemenbuurt-Oost zijn er nog maar weinig aanmeldingen. Toch is dit een buurt met een hoge parkeerdruk. Wanneer er een auto komt in de Bloemenbuurt-Oost, kan deze worden gedeeld met de Bomenbuurt, zodat je niet misgrijpt.

Bezuidenhout

Voor een bewonersinitiatief in Bezuidenhout hebben we een mooi aanbod gedaan voor de introductie van Buurauto. Deze bewonersgroep is in overleg met de gemeente Den Haag. Mocht dat tot een positief resultaat leiden dan zullen de initiatiefnemers Bezuidenhouters informeren via onder meer onderstaande link.

Duurzaam bezuidenhout

Loosduinen

In de wijk Loosduinen is ook belangstelling getoond voor de introductie van Buurauto. Naast enkele VVE’s hebben ook individuele bewoners van de wijk Waldeck zich gemeld. Als er meer interesse is, kijken we of we een Buurauto kunnen plaatsen.

Andere buurten

Ook uit andere buurten komen spontaan aanmeldingen binnen. En Buurauto is er natuurlijk voor iedereen. Alle Hagenezen en Hagenaars kunnen zich inschrijven bij Buurauto. Zodra er voldoende buren mee willen doen, komt er een Buurauto.

Zij zijn al enthousiast

Er zijn al verschillende mensen geïnteresseerd in Buurauto (rode hartjes). En de grijze gebieden zijn door de gemeente aangewezen, waar autodelen kan worden gestimuleerd.

Ik wil mijn buren enthousiast maken voor Buurauto. Stuur mij hetInformatiepakket

De oplossing van Buurauto

Buurauto maakt elektrisch rijden voor particulieren betaalbaar. Door de auto samen met mensen uit je buurt, die je kent, te delen, deel je de kosten, ervaringen en nog veel meer. Leuk voor jezelf en goed voor je buurt!

01 Delen met je buren
Delen met je buren raakt steeds meer ingeburgerd. Delen is handig voor dingen die je weinig gebruikt of duur zijn. Dit geldt zeker voor elektrische auto’s. Daarom biedt Buurauto een elektrische auto aan die je deelt met huishoudens bij jou in de buurt. Een auto die je reserveert, opent en afrekent met je smartphone. Wel het gemak, niet de lasten van een ‘eigen’ auto.
02. Goed voor het milieu
Veel consumenten zijn actief met een milieuvriendelijke woning of hanteren een duurzame levensstijl. Betaalbaar milieuvriendelijk autorijden was tot voor kort niet mogelijk. Buurauto brengt daar verandering in. Bij Buurauto rijd je samen met je buren mileuvriendelijk zonder allerlei financiële risico’s. En spelenderwijs ontdek je samen het echte nieuwe rijden.
03. Scheelt geld en ruimte
Het delen van een auto is niet alleen milieubewust, maar ook nog eens voordelig. En het scheelt ook nog eens parkeerruimte, want een auto staat gemiddeld 23 uur per dag stil. In de praktijk blijkt dat auto-delers sneller nadenken over een alternatief dan mensen die beschikken over een eigen auto: driedubbele winst.

Deel het met je vrienden