Steeds meer Hagenezen en Hagenaars zijn actief met duurzaamheid en milieu. Thema’s als zonnepanelen en postcoderoosprojecten zijn bekende thema’s. Buurauto ondersteunt dat graag en helpt graag een handje met het beschikbaar stellen van elektrische deelauto’s, die op een slimme en sociale manier worden gedeeld. En het mooie is, de gemeente Den Haag werkt en denkt actief mee en heeft een mooie stimuleringsregeling ontwikkeld.

Regentessekwartier

Sinds 2016 delen enkele enthousiastelingen uit het Regentessekwartier samen twee elektrische auto’s. Ze zijn daar zo enthousiast over, dat ze het delen van elektrische auto’s in Den Haag nog meer willen stimuleren. Buurauto gaat daarbij helpen door het inzetten van auto’s en het delen op een slimme manier organiseren.

Er melden zich steeds meer mensen zich bij De Groene Regentes, waar mooie plannen worden ontwikkeld met betrekking tot elektrisch autodelen.

Andere buurten

Ook uit andere buurten komen spontaan aanmeldingen binnen. Zo is er al belangstelling getoond in  Bezuidenhout. En Buurauto is er natuurlijk voor iedereen. Alle Hagenezen en Hagenaars kunnen zich inschrijven bij Buurauto. Zodra er voldoende buren mee willen doen, komt er een Buurauto.

Zij zijn al enthousiast

Er zijn al verschillende mensen geïnteresseerd in Buurauto (rode hartjes). En de grijze gebieden zijn door de gemeente aangewezen, waar autodelen kan worden gestimuleerd.

Ik wil mijn buren enthousiast maken voor Buurauto. Stuur mij hetInformatiepakket

De oplossing van Buurauto

Buurauto maakt elektrisch rijden voor particulieren betaalbaar. Door de auto samen met mensen uit je buurt, die je kent, te delen, deel je de kosten, ervaringen en nog veel meer. Leuk voor jezelf en goed voor je buurt!

01 Delen met je buren
Delen met je buren raakt steeds meer ingeburgerd. Delen is handig voor dingen die je weinig gebruikt of duur zijn. Dit geldt zeker voor elektrische auto’s. Daarom biedt Buurauto een elektrische auto aan die je deelt met huishoudens bij jou in de buurt. Een auto die je reserveert, opent en afrekent met je smartphone. Wel het gemak, niet de lasten van een ‘eigen’ auto.
02. Goed voor het milieu
Veel consumenten zijn actief met een milieuvriendelijke woning of hanteren een duurzame levensstijl. Betaalbaar milieuvriendelijk autorijden was tot voor kort niet mogelijk. Buurauto brengt daar verandering in. Bij Buurauto rijd je samen met je buren mileuvriendelijk zonder allerlei financiële risico’s. En spelenderwijs ontdek je samen het echte nieuwe rijden.
03. Scheelt geld en ruimte
Het delen van een auto is niet alleen milieubewust, maar ook nog eens voordelig. En het scheelt ook nog eens parkeerruimte, want een auto staat gemiddeld 23 uur per dag stil. In de praktijk blijkt dat auto-delers sneller nadenken over een alternatief dan mensen die beschikken over een eigen auto: driedubbele winst.

Deel het met je vrienden